Размери на Снимките в Инстаграм

Размер на профилната снимка на Instagram

Вашата снимка на потребителския профил е вашата търговска марка и този образ ще ви направи разпознаваеми сред вашите последователи. Когато става въпрос за вашия личен профил, също така е важно да използвате същата снимка с останалите социални мрежи, за да можете лесно да бъдете запомнени.

Оптимален размер : 110px x 110px.

Максимална резолюция: 180px x 180px.


Публикувани снимки в Instagram

Не забравяйте, че Instagram автоматично намалява размерите на снимките. Така че, възползвайте се от тази функция и качвайте снимки с максимално допустима резолюция, за да осигурите най-отчетливото изображение.

Препоръчва се размер на Instagram квадрат: 1080px x 1080px, но трябва да качите изображението с максимална разрешена разделителна способност, 2048px x 2048px.

Препоръчани размери на пейзаж на Instagram: 1080px x 566px. Възможно е също да се използва по-малък размер, например 600px x 400px.

Препоръчва се размер на Instagram Instagram: 1080px x 1350px. Въпреки това, Instagram ще го покаже като 600px x 749px изображение.

Публикувани видео и Instagram истории

В Instagram можете да качите видеоклип към хронологията си или да го споделите с историите на Instagram. Правилният размер, който ще използвате, ще бъде определен от мястото, където го публикувате:

 

Видео към времевата линия: разделителната способност трябва да бъде 640px 640px, а продължителността трябва да бъде между 3 и 60 секунди.

Видео към Instagram истории: 750px x 1334px. Максималната продължителност трябва да бъде 10 секунди.

Реклами в Instagram
 

Когато става въпрос за създаване на реклами в Instagram, трябва да вземете под внимание размерите на публикациите и различните формати и да се придържате към тях!

Квадратна реклама: 1080px x 1080px. Въпреки че ще се появи като 640px x 640px.

Пейзажен формат: 1080px x 566px. Ще се появи като 640px x400px.

Обърнете специално внимание на текста, който използвате за рекламите си. Instagram ви позволява да включите текст, не по-голям от 20% от размера на изображението.

Размерът има значение

Да, размерът на снимките е от значение за Instagram или всяка друга социална мрежа. Това е ключовият фактор за:

Привлечете вниманието на последователите си

Създайте марка и създайте общност

Направете впечатляващи реклами, за да получите повече кликвания

Доброто изображение или снимка, които не са пикселизирани и правилно изрязани, могат да бъдат ключов фактор за постигане на повече последователи и да помогнат за запазването на съществуващите.

IG е социалната мрежа за споделяне на снимки. Както подчертахме на този пост, от решаващо значение е да обърнем специално внимание на размерите на снимките, видеоклиповете и историите на Instagram, които публикувате. Същото се отнася и за други социални мрежи.

Поздрави Екипа на Инстаградеми :)